sabato 21 luglio 2012

... in okrog mene samo modrina...

Sassnitz
Severno morje med nemško in švedsko obalo je razgibano, veter odnaša bele grebenčke valov, vendar je plovba v velikem trajektu mirna. Ne moreva mimo primerjave lanskoletne 24- urne plovbe z Liburnijo med Mljetom in Rijeko. Druge zemeljske širine, drugačna logistika vkrcavanja, drugačen promet.  Vsakemu okolju pripadajo vtisi in spomini, ki najboljše dopolnjujejo zgodbo.
Potem, ko sva se končno uspela prebiti iz Švice in sva začela odštevati kilometre, sva ob uporabi formule vožnje "2h ti - 2h jaz" sproščeno prispela do mesta vkrcanja. Ok, glede sproščenosti bomo še videli, že jutri, ko se bova zjutraj odplazila do prvega štarta tega švedskega megadogodka. Mala kontrola na vzvratnem ogledalu že opravlja svojo funkcijo, saj se po njej z lahkoto prepozna orientistično navdušeno posadko. Pozdrav prijazne tujke, češ, srečamo se na O-Ringenu, tudi jaz grem tja, in že se počutiš del neke velike pisane družine s skupno zgodbo. Vsaj za teden dni.
Sassnitz... po 15-ih letih spet namočim roke v severno morje... in okrog mene samo oblaki in modrina... Naj se dopustniško potepanje prične!

Nessun commento:

Posta un commento